
Uczniowie klas 1 – 5 OSM I st. w poniedziałek i piątek dostają sok zamiast kompotu. Odliczenie kompotu za m-c listopad nastąpi w grudniu.
1 – 2 GRUDNIA:
Czwartek: Filet z kurczaka w panierce z dodatkiem wiórków kokosowych, ziemniaki gotowane skropione masełkiem, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i sosem winegret, domowy kompot wieloowocowy
Piątek: Łazanki z młodą kapustą, cebulką, marchewka na parze z oliwą, kompot
5 – 9 GRUDNIA:
Poniedziałek: Spaghetti bolognese z mięsem, warzywami, ziołami i serem żółtym, fasolka szparagowa gotowana na parze, kompot wieloowocowy
Wtorek: Domowe pierogi leniwe z serem polane masełkiem, owoc sezonowy, kompot wieloowocowy
Środa: Pierś z kurczaka na parze w papryce słodkiej z olejem, ziemniaki puree z masełkiem, surówka z buraczków i cebulki, kompot wieloowocowy
Czwartek: Pulpet drobiowo-wieprzowy w sosie ziołowym, kasza gryczana skropiona olejem, surówka z marchewki tartej, kompot wieloowocowy
Piątek: Ryba po grecku, ziemniaki, owoc sezonowy, kompot
12 – 16 GRUDNIA:
Poniedziałek: Gulasz z kawałkami kurczaka i jesiennymi warzywami, ryż jaśminowy z olejem, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Wtorek: Kotlet jajeczno-kalafiorowy z natką pietruszki, ziemniaki puree z masełkiem, kapusta pekińska w sosie jogurtowo-śmietanowym, kompot wieloowocowy
Środa: Pieczeń z szynki w sosie własnym, kasza gryczana biała skropiona olejem, mix warzyw gotowanych na parze (kalafior, groszek, marchewka) z oliwą, kompot wieloowocowy
Czwartek: Kawałki miruny panierowane (100g), ziemniaki gotowane skropione oliwą, coleslaw z marchewką i mieszanką kapusty, kompot wieloowocowy
Piątek: Domowe pierogi ruskie z masełkiem, owoc sezonowy, kompot wieloowocowy
19 – 22 GRUDNIA:
Poniedziałek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, ryż basmati z olejem, mix warzyw na parze z olejem rzepakowym, kompot wieloowocowy
Wtorek: Makaron z sosem serowym, kalafior i brokuły na parze, kompot wieloowocowy
Środa: Eskalopki drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki puree z masełkiem, kapusta czerwona na ciepło, kompot wieloowocowy
Czwartek: Domowe pierogi leniwe z serem polane masełkiem, owoc sezonowy, kompot wieloowocowy
Piątek: DZIEŃ WOLNY